Американец прекара почти 40 години в затвора за убийство, което не

...
Американец прекара почти 40 години в затвора за убийство, което не
Коментари Харесай

Ужасна несправедливост: Невинен американец прекара почти 40 ...


Американец прекара съвсем  40 години в пандиза за ликвидиране , което не е направил. 69-годишния Морис Хейстингс е освободен, след като  ДНК проби демонстрираха, че е почтен .

Mъжът е бил над 38 години в пандиза в Калифорния за ликвидиране и два опита за ликвидиране през 1983 година. Присъдата за ликвидиране от 1988 година е анулирана и Хейстингс е освободен от пандиза.

 


„ Това, което се случи с господин Хейстингс, е  ужасна неправда . Съдебната система не е съвършена и наше обвързване е да действаме бързо, когато научим за нови доказателства, които ни карат да губим доверие в правораздаването “, сподели прокурорът Джордж Гаскон.

Хейстингс, който постоянно е твърдял, че е почтен, съобщи на конференция, че желае да се  любува на остатъка от живота си : „ Няма да посочвам с пръст.  Не заставам тук като наскърбен човек “, сподели той пред кореспонденти.

За да потвърди невинността си, той бе изиска ДНК разбор през 2000 година, само че молбата му беше отхвърлена. След това беше открито, че ДНК доказателства от времето на убийството през 1983 г.  съответстват с данни за мъж, умрял през 2020 г ., до момента в който е бил в пандиза за напълно друго дело за похищение и обезчестяване, споделиха прокурорите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР